Posljednje kolo 1. HOL Karlovčanke odigrale u Rijeci

Posljednji susret regularnog dijela 1. HOL karlovačke su odbojkašice odigrale u Rijeci protiv ŽOK Drenova. Utakmicu su, nažalost, obilježile loše sudačke odluke, ali i materijalna povreda pravila odbojkaške igre.

Prva dva seta protekla su u znaku domaće ekipe. Karlovačka ekipa djelovala je umorno i vidjele su se posljedice umora i sezone viroza. U trećem setu konačno su pokazale svoju igru i uvjerljivo osvojile priliku da utakmicu odvedu u pet setova. Izjednačeni četvrti set je u završnici obilježio sudački par donošenjem dvije diskutabilne odluke i posljedično crvenim kartonom za trenera Zeca zbog burnog prosvjedovanja. Tu Riječanke preuzimaju vodstvo i dolaze do pobjede rezultatom 3:1 (25:13, 25:22, 15:25, 25:23).

Prvoligaško prvenstvo nastavlja se u dva dijela. Prvih pet ekipa prvenstvene ljestvice bori se u 1. skupini – Ligi za prvaka, dok se posljednjih pet ekipa nalazi u 2. skupini – Ligi za ostanak u 1. HOL. U ovoj potonjoj nalazi se i OK Karlovac, u društvu ŽOK Nova Gradiška, OK Veli Vrh, ŽOK drenova i OK Kostrena. Nakon ovog kola Karlovčanke imaju 11 bodova i u borbu za ostanak kreću s pretposljednjeg mjesta. Nažalost, zbog nepravednog i pomalo čudnog sustava natjecanja, neće u drugi dio prenijeti bodove osvojene u utakmicama protiv ekipa Don Bosco i Dubrovnik, obzirom da se one nalaze u prvoj skupini. Drugi dio natjecanja započinje bez pauze već sljedeći vikend, kada u Karlovcu gostuje ŽOK Drenova.

Želimo sreću našim odbojkašicama u daljnjem tijeku natjecanja!

Slične objave