Seniorska ekipa OK Karlovca – najuspješnija ženska ekipa grada Karlovca u 2019. godini

Jučer je u Gradskom kazalištu Zorin dom održano tradicionalno proglašenje najuspješnijih sportašica, sportaša i ekipa grada Karlovca za 2019. godinu u izboru Karlovačke športske zajednice.

U pojedinačnim kategorijama ove su godine bile nominirane i dvije odbojkašice Karlovca – Ella Badanjak za najuspješniju sportašicu i Tea Šolić za sportsku nadu.

Seniorska ekipa OK Karlovca odnijela je naslov najuspješnije ženske ekipe grada Karlovca za 2019. godinu.

U sezoni 2018./2019. natjecale su se u 1. B HOL. U jakoj konkurenciji 12 ekipa odigrale su 22 utakmice, pri tom ostvarile 18 pobjeda i 4 poraza te osvojile 3. mjesto. Odlukom Hrvatskog odbojkaškog saveza time su ostvarile plasman u viši rang – 1. A HOL u kojoj se, prvi put u povijesti Odbojkaškog kluba Karlovac, natječu u sezoni 2019./2020. Karlovačke odbojkašice osvojile su u prošloj sezoni naslov pobjednica Kupa regije Sjever, a u osmini finala Kupa Snježane Ušić za odbojkašice na domaćem su terenu pobijedile superligašku ekipu OK Olimpik te izborile četvrtfinale Kupa Hrvatske. Ponosno ističemo da su svi rezultati postignuti bez pojačanja te da se Klub oslanja na ekipu sastavljenu isključivo od domaćih igračica, što je zaista rijetkost u najvišem natjecateljskom rangu. Kontinuirano kvalitetan rad s mlađim dobnim kategorijama, veliki trud i angažman uprave Kluba, kao i ustrajnost i posvećenost igračica i trenera razlog su uspjeha i dugogodišnjih izvrsnih rezultata te uspona karlovačke odbojke.

Čestitamo svim nominiranim i nagrađenim sportašicama, sportašima i ekipama te svima želimo još uspješniju sportsku 2020. godinu!

Slične objave